Blogcikkeink

Bélyegzőhasználati kisokos

Bélyegzőhasználati kisokos

Mit kell tudni a bélyegzőkről és azok helyes használatáról?

Van, aki idejemúltnak gondolja napjaink digitális világában. Van, aki napi rendszerességgel használja, mert ezzel időt- és energiát takarít meg a papírmunkák közepette. Van, aki személyre szabott, egyedi verziót készíttet, míg akad olyan is, aki még nem tudja, de idővel úgyis rájön, hogy egy megfelelő kivitelű bélyegző érezhetően megkönnyítheti a dolgát a különféle hivatalos feladatok végrehajtásában.

Pecsét nélkül nem érvényes?

Gyakran fordulnak hozzánk ügyfeleink olyan dilemmákkal, hogy nem világos számukra, akkor most egyes iratokon kell-e lenni pecsétnek vagy sem. Az általános meggyőződés az, hogy egy okmány csak akkor lesz hivatalos, ha azon jól látható helyen ott egy bélyegző nyoma is. Azért, hogy eloszlassuk a tévhiteket, még az elején fontos tisztáznunk, hogy jelenleg nincs semmiféle törvényi előírás arra, hogy minden cégnek bélyegzőt kell használnia. A bélyegzőhasználat inkább csak egy lehetőség arra az esetre, ha egy hivatalos irat szövegezésében nem szerepel a cégnév, székhely, adószám. Mivel ezeket az információkat egyébként kötelezően fel kell tüntetni, ha nem szeretnénk külön-külön beírogatni a szövegbe, egyszerűen egy könnyed mozdulattal oda is pecsételhetjük. Bélyegző készítésben professzionális segítséget nyújtunk, ha kéri.

Az aláírás-bélyegző ugyanaz, mint a névbélyegző?

Egy újabb tévhit, ami pontosításra szorul. Mivel sokan összekeverik ezt a két bélyegzőtípust, ezért fontos tisztázni, hogy: az aláírás-bélyegzőn – ahogy arra a neve is utal – aláírás szerepel, míg a névbélyegzőn (monogrambélyegzőn) általában nagy nyomtatott betűkkel egy név.

Dátumbélyegzőn lehet csak évszalagot cserélni?

Az egyik legpraktikusabb és legkifizetődőbb, ha minőségi dátumbélyegzőjén év, hó vagy napszalagot cserél, amikor annak eljön az ideje. Így nem kell folyton vadiúj dátumbélyegzőt készíttetnie, amivel jelentős összegeket is megtakaríthat.

Miket kell minden esetben feltüntetni egy bélyegzőn?

Cégek esetében a bélyegzőn szerepelnie kell a cég nevének, székhelyének, adószámának, de ha ráfér, ráírható még a cégjegyzékszám, a bankszámlaszám és a telefonos, e-mailes elérhetőség is. Ha egyéni vállalkozóról van szó, az ő bélyegzőjén ott kell legyen a vállalkozó teljes neve, címe, adószáma és nyilvántartási száma is.

Milyen legyen a pecsét színe?

Ügyfeleinknek azt szoktuk javasolni, azért hogy a hivatalos dokumentumok egyértelműen megkülönböztethetőek legyenek (melyik az eredeti, melyik a másolat) célszerű fekete helyett például kéket vagy lilát választaniuk, ha cégbélyegzőt készíttetnek.

Minden cégbélyegző körbélyegző?

Annak függvényében, hogy mennyi információt kell feltüntetni a bélyegzőn, választhatunk körbélyegzőt vagy téglalap alakút is. Körbélyegzőknél a bélyegző közepén – állami szerv esetén – az ország címere van, magánvállalatoknál a cég emblémája, a cég neve és címe. A hosszú bélyegzőkre ennél több információ is, például az elérhetőségek is ráférnek.

BÉLYEGZŐ KÉSZÍTÉS HELYBEN, AZONNAL!

NÉVJEGYKÁRTYA KÉSZÍTÉS HELYBEN

GRAVÍROZÁS TÖBBFÉLE ANYAGRA

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Nyitva tartás:
H-Cs: 10.00 -17.00
P: 10.00 -15.00

© 2021 | MrStamp.hu - Minden jog fenntartva!